Школовање траје четири године у одељењу са 30 ученика. Наставу ћеш поред теоријске, обављaти кроз вежбе у лабораторијама и индустрији, у складу са захтевима Европске уније.
Научићеш да примењујеш принципе добре произвођачке праксе и предузетништва. Стручна знања ћеш стећи из области складиштења, прераде и контроле квалитета сировина и производа биљног и животињског порекла.
Бићеш оспособљен за рад и контролу процеса у погонима прехрамбене индустрије, лабораторијама или покретање сопственог бизниса.
Моћи ћеш да радиш у производњи: воде за пиће, конзервисане хране, скроба, сточне хране, шећера, чоколаде и кекса, хлеба и пецива, квасца, пива, вина, алкохола...
Такође ћеш моћи да радиш у хемијској или микробиолошкој лабораторији.
Даље школовање можеш да наставиш на било ком факултету, вишој школи пословних и струковних студија.